2013. június 27., csütörtök

A láthatatlan ember- auránk



Az aura finomszövetű burok vagy fénytestek rétege, amely minden embert, állatot, növényt és ásványt körülvesz. Ezek a rétegek átjárják és elborítják egymást: belülről kifele haladva anyaguk egyre finomabb, rezgésszámuk egyre magasabb. Az aura testi szemünk számára láthatatlan, kivétel, ha valaki látnoki képességekkel rendelkezik.
Az aura természetes védőburok a negatív befolyások ellen. Az a feladata, hogy a kozmikus energiát felvegye és az emberi szervezet számára értékesíthető energiává alakítsa.
Ennek fordítottja is igaz: a gondolati és érzelmi hullámok láthatóvá válnak az aurában. A gondolat: energia, az aurában színként vagy geometriai alakzatként jelentkezik. Az aura alakját tojás formájúnak írják le. Az aura rétegei a következők:
Éteri test vagy energiatest: körülveszi a fizikai testet, minden testi szervnek megvan az étertesti párja. Feladata, hogy az univerzumból érkező életenergiát fizikai energiává változtassa.
Asztráltest (érzelem): hidat képez a szellemi és a fizikai test között, az érzelmek birodalmának felel meg. Nagy a színdinamikája. Zavarainak alapja a konfliktusok, szorongások.
Mentáltest (gondolat): a gondolkodásban van jelentősége, szoros kapcsolatban áll az asztráltesttel, hiszen a gondolatokat befolyásolják az emóciók. A mentáltest zavarai hamis gondolkodási mintákon alapulnak, amelyek évek során berögzültek. Megfelelő pozitív felismerések helyes irányba terelhetik ezeket a folyamatokat.
Kauzális test: ez a test megőrzi az átélt életek tapasztalatit, halál után sem oszlik fel. Ebből ered egyetemes tudása. Zavarai gyakran kozmikus eredetűek, az egyén oldhatja meg őket saját felismerései tapasztalatából.
Az univerzum életenergiáját a csakrák transzformálják, amelyek révén a magas rezgések helyes adagolásban jutnak a fizikai testbe.
A csakrák olyan energiaközpontok, amelyek az ember éteri testében helyezkednek el. A csakra szó szankszkrit eredetű és kereket vagy korongot jelent. Minden csakra meghatározott irányban és sebességgel forog. Az embernek 7 csakrája fő csakrája van, amely öszeköttetésben áll a szivárvány hét színével. Minden energiaközpont kapcsolatban áll a test mirigyrendszerének egy-egy részével, és pszichológiai, tanulási és életfeladatot testesít meg.
A csakrákat leggyakrabban a test elülső felén ábrázolják, virág alakban, különböző számú szirmokkal, jellegzetes színben és alakban. Ez az ábrázolásmód csak részben helyes, mert a test hátoldalán, a gerincnél is megjelennek a finomszövetű központok. Testünk elülső felét érzelmeink kifejező felületének, a hátoldalt és a keresztcsontot pedig akarati tengelynek tekinthetjük. A normális, egészséges csakra nyitott: nincs leblokkolva, az óramutató járása szerint forog, közben alacsony rezgésszámú testenergiává alakítja a kozmikus energiát. Működésük szinkronba hozza az érzelmi, a gondolati és éteri energiákat. Gyorsítják vagy lassítják az energia áramlását, hogy az emocionális mező sebesebb folyású energiája hatást gyakorolhasson az éteri mező lassabb energiájára és fordítva.
A teozófus gondolkodók és látók is foglalkoznak az emberi aurával.
C.W. Leadbeater hosszan értekezik az átlag ember, a mentálisan fejlett ember és az adeptus aurájának leírásáról. Bemutatja a hirtelen érzelmek, mint az áhitat, az erős harag, a félelem aura formáit és színeit. Kitér a tartósabb állapotok: az ingerlékenység, a fösvénység, a mély depresszió aura mezőinek leírására. Bemutatja a tudós, a vallásos típusok jellemzőit. A fejlett ember mentális teste, ahonnan a büszkeség, a harag és az önzés megjelenései már teljesen eltűntek, a megmaradó színek pedig nemcsak, hogy betöltik a teljes tojásalakot, hanem árnyalatukban tiszták, finomak. Megjelenik a tiszta lila arany csillagokkal. A fejlett ember asztrális teste a mentális test visszatükröződése, ez az ember a vágyait az elme irányítása alatt tartja, nem sodorják vad érzelmek. Elegendő tudással rendelkezik, hogy előtörő vágyait kézben tartsa. A sárga szín megjelenése az aura felső részén, nyilvánvaló ragyogó glória.
Aki nem hiszi, járjon utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése