2013. október 4., péntek

yogasynergy

Sydney, Simon Borg
http://astangini.files.wordpress.com/2011/09/simonborgolivier5.jpg
Ászana, vinyasza, mudra, pranajama, mantra.
Letölthető sorozatok, méltányos áron. Otthoni gyakorlás, időben és térben nincs akadály.
Évszakonként változó sorozat. Kezdőtől haladó szintekig.
A légzésről való tanítási elképzeléseimet alapjaiban porrá zúzta.
Ha jól értem, a kisbabák légzését kell figyelni. Amint sikerül ezt reprodukálnunk, ott véget ér a hatha jóga gyakorlása, mert így tudunk 3 órát egyenesen ülve meditálni, mindenféle megerőltetés nélkül.
A kisbaba hasi légzést végez, puha hassal, köldökbehúzás nélkül. A gerincoszlopot tartó hasizmok nincsenek kontrakció alatt, ami hosszú távon fáradságot okozna. A köldököt nem akarja a gerincoszlopához simítani, mégis teljesen egyenes háttal ül.
Ezt a légzést, vagyis a kisbabát figyeli az ember ( legjobb saját kisbabát alkalmazni!), és közben elkezdi gyakorolni a Synergy-t, kezdetben semmilyen utasítás nincs a légzésre. Egyébként sincs kényszer a sorozat végigcsinálására, akárhol benne maradhatok egy ászanában, kedvem szerint folytathatom.
A másik, rám nagy hatást gyakorló dolog ebben a rendszerben a mudrák folyamatos használata. 20 éve előbukkan számomra, mint képzőművészeti téma a kéztartások ikonográfiája. Látványelemként kezeltem. Kétszer gyakoroltam Synergy sort. és el vagyok varázsolva a mudrák által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése